Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Värmespolar
Värmespolar kan verkligen bli hit or miss beroende på vilken typ av hår du har. En del är jättenöjda med sina och tycker att lockarna blir perfekta och som de alltid drömt om (som t.ex. Kenza - där kan ni se en bild på hur det blev för henne) medan andra hår inte lämpar sig lika bra för värmespolar. De brukar ge ett ganska vackert glansigt resultat så du kan lätt skippa glanssprayen om du använder dessa.

Personligen tror jag att de passar allra bäst för tjejer som har ganska tunt och lätt hår. Då är det lättare att få plats med hela håret på spolarna i en omgång och lockarna hänger inte ut sig lika snabbt. Är håret tungt finns risk för att lockarna avtar efter ganska kort tid. Det är inte riktigt som att använda locktång faktiskt. Har man mycket och tjockt hår kan det vara lite frustrerande att man kanske inte lyckas få med sig allt hår i en omgång då spolarna är rätt så stora. Dessutom kan det hända att lockarna inte håller i sig så länge och att hålla på med värmespolar kan vara ganska tidsödande även om de bara ska sitta i ungefär 10 minuter.

Värmespolar hittar du på Eleven.se


Hur man gör

För värmespolar precis som för permanent gäller att de stora spolarna ska sättas på sidohåret och de små spolarna ska sitta i nackhåret/bakhåret. Detta för att inte bakhåret ska sticka fram under håret som är närmast ansiktet. Spolarna sitter i en behållare där de värms upp i 2-5 minuter. När de är klara rullar man upp håret på dem. Försök få så många spolar som möjligt uppe på huvudet. Det gör du genom att ta sidohår från båda sidor och sätta det i en spole ovanför pannan, sedan en till bakom osv. Därefter bygger du på längs sidorna. Ta ut värmespolarna efter ca 5-10 minuter (beroende på vad som anges på förpackningen).

Det kan vara bra att använda värmeskyddande hårprodukter i samband med värmespolar. Applicera dessa innan du rullar upp håret (följ anvisningarna på förpackningen).