Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Rakpermanenta håret
Vill du rakpermanenta håret? Det är något knivigare att få ett bra resultat när man rakpermanentar håret hemma än på salong. Egentligen bör man rådgöra med en frisör innan man gör denna typ av behandling. Att permanenta håret rakt kan vara lite riskfyllt och det är viktigt att man följer alla instruktioner som anges på förpackningen. Fråga i affären vilka produkter som lämpar sig för rakpermanent, chansa inte.

Att rakpermanenta håret hemma kan vara lite svårt att göra på egen hand, så be gärna en vän eller din mamma om hjälp. Permanenta aldrig hår som är väldigt behandlat eller skadat på annat sätt. Permanent är inte direkt någonting som är skonsamt för håret och är det då redan frissigt finns risk att det blir värre.

Permanentvätska fungerar så att det tränger in i hårstrået och formar det till att se likadant ut som under tiden det behandlades med vätskan. Det är därför man kan ändra på hårets naturliga form och få det rakt eller lockigt.

Är du osäker på om du bör permanenta håret rakt eller inte kan du pröva först med en plattång för att se om det fungerar för dig. Det kan även ge dig en känsla för hur det kan komma att se ut.


Gör så här:

I allmänhet gör man så här, men om något av nedanstående avviker från vad som står på förpackningen är det säkrast att lyda förpackningens råd. Kamma ut håret ordentligt och smörj in runt hårfästena med fet salva för att skydda huden. Ta på dig skyddshanskar. Gör en tofs mitt på huvudet genom att börja dra upp håret lite ovanför öronen. Se till att denna tofs nu inte är i vägen.

Ta nu och spraya underhåret med vatten tills det är ordentligt fuktigt, speciellt i topparna. Applicera sedan permanentvätskan försiktigt. Kamma in den och se till att hårstråna blir alldeles raka. Fortsätt runt hela huvudet tills hela underhåret är indränkt med permanentvätska. Sätt tunga hårspännen i topparna så att håret håller sig utsträckt och tyngs ner. Du kan använda silkespapper som brukar komma med hempermanent och sätta det emellan håret och hårspännena för att skydda håret. Använd inte hårspännen av metall för säkerhets skull. Använd inte heller sådana du är rädd om.

Gör samma sak med det övre håret. Var försiktig så att du inte får med dig underhåret när du fixar med överhåret. Låt permanentvätskan verka. Obs! Det är jätteviktigt att inte överskrida den rekommenderade tiden som anges på förpackningen. Annars kan håret i värsta fall gå av! Skölj ur.

Använd sedan fixeringsvätskan. Det är bäst om hårspännena får sitta i även under detta moment. Låt verka enligt bruksanvisningen. Ta bort hårspännena. Skölj noga genom att stå upp och böja huvudet bakåt, inte framåt. Tvätta håret. Sno inte in håret i en handduk efteråt. Var mycket rädd om håret i ungefär ett dygn framåt. Se till att du inte gör någonting så att det kan locka sig och låt det vila så mycket som möjligt. Tänk på att när man väl rakpermanentat håret kommer det kanske inte att bli lockigt igen förrän nytt växer ut (eller förrän du lägger upp det på spolar). Om du även ska färga håret, börja då med permanenten och vänta sedan minst två veckor innan du färgar.