Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Att ploppa håret
Ploppa håret är ett relativt nytt begrepp. Det gör håret vågigt och hjälper fram naturliga lockar eller lockar som börjat avta efter en gammal permanent. Kortfattat kan man säga att ploppa håret går ut på att man snor ihop håret i tyg efter att man tvättat det, går omkring med det så en stund och sedan tar bort tyget. Då har håret formats på ett snyggt sätt.


Gör så här för att ploppa håret

Använd ett bomullstyg eller en bomullst-shirt, det bästa kanske ändå är en t-shirt, och lägg den på en platt, plan och hård yta. Böj dig ner över tyget och placera håret på det, på den del som är närmast dig själv. Tryck sedan ner huvudet stadigt mot tyget. Ta den bortersta delen av tyget och hölj den över nacken.

Ta nu tag i de två ändarna på sidorna av tyget (eller t-shirtens ärmar) och tvinna dem bort från dig (håret ska inte vara inuti dem). Res dig upp försiktigt och knyt ihop de tvinnade ärmarna eller ändarna eller fäst dem med någonting.

Gå nu omkring med håret i tyget en stund och ta sedan bort tyget. Låt håret torka. Var noga med att inte hålla på och fixa med lockarna innan håret är torrt.