Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Permanentat hår
Permanentat hår är ömtåligare än icke-behandlat hår. Därför bör man använda inpackning och balsam så att håret återfuktas och skyddas. Men det finns också många andra förändringar som sker med både håret och hårbotten som ibland kan upplevas som fördelar och som är bra att känna till. För det första, om man har fett hår i normala fall kan det hända att man upplever att håret och hårbotten är mycket mindre fett efter permanenten. Detta beror inte bara på permanenten utan även på att lockarna gör så att håret inte vilar tätt mot hårbotten. Det gör att det ser fräscht ut längre och så gott som aldrig känns smutsigt.

Permanentat hår brukar i allmänhet lindra mjäll också om man hade problem med det innan. Det hör antagligen ihop med ovanstående. En av de allra största fördelarna med permanentat hår är att lockar som du gör i efterhand med t.ex. papiljotter, flätor eller locktång håller sig mycket bättre än om håret inte är behandlat. Denna effekt brukar hålla i sig ungefär ett år lite beroende på din hårtyp.

Alldeles nypermanentat hår kan se ganska tokigt ut så bli inte chockad! Det kommer att lägga sig efter någon vecka och bli allt snyggare med tiden.


Färga permanentat hår

Det är viktigt att tänka på att om man även planerar att färga håret så bör det göras efter permanenten. Minst två veckor bör man vänta. Är det en blekning man ska göra, t.ex. slingor så ska man tänka på att permanenten faktiskt kan förstöras lite av det! Det vill säga, håret kan rakna där man gör slingorna. Detta gäller främst väldigt starkt medel, t.ex. så kallade sling-kit man kan köpa och använda efter en vanlig färgning. Testa kanske först på en väldigt tunn hårslinga och se om det gör någon skillnad på lockarna.