Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Permanenta långt hår
Det kan säkert bli ganska dyrt att permanenta ett långt hår på salong. Det är inte ens säkert att de går med på att permanenta ett mycket långt hår eftersom det kan ta uppåt en timme att sätta i alla spolarna, åtminstone för en lekman. Jag har aldrig frågat, utan har alltid valt att permanenta mig hemma. Det längsta jag har testat var hår som räcker en bit ner på ryggen (ganska tjockt) och det har fungerat riktigt bra, men längre än så törs jag inte uttala mig om. När du har permanentat håret kommer det givetvis att se ganska mycket kortare ut eftersom det är lockigt, beroende lite på hur små lockarna är.

Du kommer alldeles säkert att behöva två förpackningar av vanlig hempermanent och en hel massa spolar (jag rekommenderar att använda riktiga permanentspolar, du kan styla håret till ”rätt” storlek på lockar efter permanenten). Fråga i affären och köp hellre för många än för få. Att permanenta långt hår hemma kan ta ganska lång tid och vara lite tricksigt så man behöver tålamod, hjälp av någon vänlig person som helst gjort det förr och gott om tid. Om du vill kan du använda den största sortens spolar till större delen av håret och kanske en storlek mindre till bakhåret. Var ändå noga med att inte ta för mycket hår på varje spole. För att få plats med alla spolarna på huvudet, börja vid pannan och lägg ihop sidohår från varje sida och rulla upp. Gör samma sak med håret bakom och sätt den spolen bakom den första. Fortsätt sedan på sidorna av huvudet. Permanentar du riktigt långt hår är det ett bra tips att även ha några minispolar till överblivna små hårslingor som säkert kommer att uppstå lite här och var.

Efter permanenten är gjord kommer håret förmodligen att se lite knasigt ut men det är ingenting att oroa sig för. Du kan alltid lägga upp det på större spolar sen eller borsta ut det lite försiktigt. Med tiden kommer det att snygga till sig.

Vill du få riktigt långt lockigt hår kan du alltid köpa den typ av hårförlängning med äkta hår som går att styla.