Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Permanenta håret vågigt
Att permanenta håret vågigt är inte standard. Det vanliga är att man permanentar håret med en viss sorts permanentspolar som ger en alldeles speciell form på locken (tänk vattenhund!). Vill du absolut att själva permanenten direkt ska ge vågig form på håret gör du klokast i att uppsöka en salong och fråga en frisör om denne tror att det är möjligt med just ditt hår. Tänk bara på att hur permanenten än är gjord kan man sällan vakna upp jättesnygg i håret utan att behöva göra någonting åt det. Men det går också att permanenta håret vågigt på ett ”indirekt” sätt. Vad man menar med ”vågigt” är rätt så individuellt. Kanske menar man den klassiska prinsesslooken? Kanske menar man stora lockar med snyggt fall?

Eller så menar man verkligen vågor som på bilden nedan på Kate Winslet.

Vågigt hår

Det är ganska lätt att fixa en sådan typ av vågigt hår om man redan är permanentad och det spelar ingen roll med vilken typ av spolar. (Här finns tips för att permanenta håret hemma.)

En permanent gör att du kan locka håret genom att använda locktång eller papiljotter och sedan få det att hålla länge. Det är inte att jämföra med att lägga upp ett opermanentat hår och sedan spraya och ha sig – det håller sig inte alls på samma sätt. En permanent gör att håret lättare beter sig som du vill. Detta gäller även om du använder någon form av locktång, krustång eller värmeborste.

Om du är permanentad och vill få vågigt hår som Kate Winslet ovan, gör så här: När du har tvättat håret, vänta 5-10 minuter så att det hunnit torka lite åtminstone. Dela upp håret med förslagsvis en mittbena. Gör sedan ett valfritt antal flätor. Ju fler du gör, desto mindre kommer vågorna att bli. Ju större och färre flätor du gör, desto större blir vågorna och de kommer också att börja lite längre ner från huvudet. Fäst flätorna med mjuka snoddar. Vänta några timmar tills flätorna är torra. Har du långt eller tjockt hår kan detta ta i alla fall sex timmar. Så det kan vara smart att sova med flätorna i även om de kanske inte bör vara helt nygjorda eftersom håret torkar sämre när man ligger på det. Ta ut flätorna när de är torra. Använd lite mousse och krama in där du vill skapa volym (det är annars ganska lätt att håret blir lite platt). Sådana här ”flätvågor” kan hålla sig i ett par dagar om man är permanentad.

Det fungerar såklart bra att göra detta även om du inte har permanentat håret men det kommer inte att hålla sig lika länge och vågorna blir mer känsliga för yttre påverkan.