Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Permanenta håret och få stora lockar
Ofta hör jag talas om folk som vill permanenta håret med stora spolar för att kunna vakna upp med fantastiska filmstjärnevågor och Hollywoodsvall varje morgon utan att behöva anstränga sig. Men det är inte riktigt så enkelt. Det är faktiskt ganska svårt att få stora lockar med direkt hjälp av permanent (det går dock indirekt vilket jag strax ska förklara). Vill du absolut permanenta håret och få stora lockar rekommenderar jag dig att gå till en salong och åtminstone fråga om de tror att det är möjligt på just ditt hår.

Annars rekommenderar jag att permanenta håret som vanligt. Använd de största permanentspolarna till sidohåret och framtill, visst, men de brukar ändå vara ganska små. Håret kommer att vara superkrulligt när du inte gjort någonting åt det, men det du kan göra då är att lägga upp håret på stora spolar. Eftersom håret är behandlat med permanent kommer de nya lockarna du gör att hålla sig jättebra – ibland flera dagar.


Gör så här:

När du tvättat håret, lägg upp det på stora spolar, papiljotter eller skumgummiblommor som man kan köpa på t.ex. H&M. Du kan faktiskt även lägga upp det på bitar av köksrulle som du snott ihop till avlånga korvar och knyter ihop runt locken. Då får du en alldeles speciell och väldigt naturlig lockighet. (Var bara försiktig om håret är slitet eller har kluvna hårtoppar längst ut. Då kan det bli svårt att rulla ut papiljotterna eller papperna.)

Om du använder riktigt stora papiljotter som är kanske 7 cm i diameter kan du få sådana här naturliga vågor som Keri Russell har på den här bilden:

Stora lockar

Låt håret torka (kanske under natten beroende lite på storleken – det kan vara svårt att sova med väldigt stora spolar). När du sedan tar ut spolarna har håret tagit form av dem och du har fått stora lockar precis som du ville. Det fina är att dessa lockar nu kommer att hålla sig tio gånger bättre än om du inte varit permanentad. Det är nästan det som är det bästa med permanent – att allt du gör med håret kommer att bli mer hållbart. Oftast behöver du inte spraya det heller utan du kommer att se ut som en filmstjärna resten av dagen. Ibland håller det faktiskt i sig i två, tre dagar och blir ännu snyggare ju längre tiden går. Men det beror också lite på hur stora lockarna är – ju större lockar desto sämre brukar det hålla sig.

Med tiden brukar även permanenten bli lite mindre distinkt och då brukar lockarna även bli lite större och mer ”uthängda” vilket kan vara positivt och få dem att se mer naturliga ut.