Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Permanenta håret hemma
Att permanenta håret hemma är verkligen att föredra om det är möjligt för dig. Dels är det billigare men du kan också få det precis som du vill och ta dig den tid det faktiskt tar. Det som först och främst behövs är en god vän, en förälder, ett syskon eller liknande som hjälper dig. Jag skulle aldrig våga rekommendera dig att permanenta håret helt själv även om jag känner folk som faktiskt har gjort det och lyckats riktigt bra. Den bästa produkt för hempermanent som jag testat är Schwartzkopf Poly Skumpermanent. Skumpermanent är i regel mycket skonsammare för håret än vanlig permanent. Den håller inte riktigt lika länge men håret löper mindre risk att bli frissigt, torrt och vasst. Trots allt brukar det se riktigt bra ut i ett år. Lockarna blir mindre och mindre distinkta ju längre tiden löper och speciellt om du har ett självfall på håret ser det därför inte så konstigt ut när det börjar bli en utväxt.

De flesta produkter för att permanenta håret hemma sitter i så pass länge att de allra sista lockarna försvinner först när man klipper bort dem. Men om du tröttnat på dina lockar kan du alltid köpa en plattång och plattånga håret. Har du tjockt hår, tungt hår eller på annat sätt lite besvärligt hår kan du leta efter någonting som heter ”För svårpermanentat hår”. Då brukar resultatet bli mer hållbarart och bättre över huvud taget. Dessutom, om du har tjockt eller långt hår måste du förmodligen köpa två förpackningar hempermanent.

Här kan du köpa hempermanent online.

Kontrollera vad just det märke av hempermanent som du har köpt rekommenderar vad gäller om håret bör permanentas när det är rent eller inte helt rent. Många nuförtiden ger rådet att inte tvätta håret innan en permanent. Andra ger rådet att inte tvätta håret efteråt förrän 48 timmar har förlöpt.

Pratar man med en frisör så kommer denne med allra största sannolikhet att säga att man måste permanenta håret på salong och inte bör göra det hemma. Men jag har enbart positiva erfarenheter av att göra det hemma. Min mamma, som har en helt annan hårtyp än jag, har också lyckats bra i åratal.

Har du långt hår kommer det att bli väldigt, väldigt dyrt att göra det på salong. Här hittar du tips för att permanenta håret.Vi vill även tipsa om en annan hemsida i vårt nätverk som handlar om hårborttagning och ta bort hår.