Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Papiljotter och spolar i håret
Bra papiljotter har konstigt nog blivit lite av en bristvara på senare tid! Det kan vara svårt att hitta några som passar dig. Självhäftande papiljotter som man inte behöver någon pinne till är väldigt populära men det är långt ifrån alla som kan få håret att sitta uppe på sådana och när man rullar ut håret är det lätt att det fastnar ordentligt. Man får helt enkelt testa sig fram för att se om självhäftande papiljotter är något för en. Har du svårt för att få dem att fästa kan du alltid sätta en gummisnodd runt spolen ungefär som gummibandet på spolarna som används vid permanent.


Scarlett Johansson lockig
Filmstjärnesvall.


Annars finns också skumgummipapiljotter, ofta i form av blommor med stjälkar, som man virar håret runt och sedan viker ihop genom att stoppa stjälken i blomman. Dessa ger en sorts väldigt distinkta korkskruvslockar som oftast är snyggare dagen efter än när de är precis nygjorda. I och med att lockarna blir så hårda så håller de väldigt länge och det brukar se ganska naturligt ut när det väl har lagt sig lite. Ett annat tips är att använda bitar av köksrullepapper som man rullar ihop och gör papiljotter av. Sno håret runt dessa och knyt sedan ihop pappret för att fästa rullen. Var dock försiktig om du har väldigt slitet hår eftersom det då kan bli trassligt längst ner i toppen. Med lite vilja går dessa papperspapiljotter faktiskt också att sova med.

Ett alternativ till papiljotter är faktiskt att fläta håret. Då får du vågigt hår i stället för lockigt. Se mer under permanenta håret vågigt.

Håret läggs med fördel upp på papiljotter när det är blött eller fuktigt och tas ut när håret är torrt. Efteråt kan du fixera lockarna med lite hårspray för att få dem att hålla bättre, men ingenting håller bättre än ett redan permanenta hår.