Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Långt hår - tips
Långt hår är verkligen ett relativt begrepp och det är viktigt att komma ihåg. Väldigt många tycker att håret är långt när det nått längre ner än till axlarna. Andra är inte nöjda förrän det når midjan. När förpackningar med hårfärg eller permanent anger att man behöver två förpackningar till långt hår är det ofta hår som räcker nedanför axlarna man menar.

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk och detta gäller i synnerhet hår. Människans hår på huvudet brukar vara ganska olika i olika sektioner beroende på var på hårbotten det sitter. Håret längst bak brukar ofta vara det starkaste och tjockaste medan sidohåret längst fram lättast går av. Det är det svagaste, tunnaste håret som kommer att gå av först och tyvärr måste man då rätta sig väldigt mycket efter det.


Hur man får långt hår

När man vill veta hur man sparar till långt hår på snabbast tid brukar man få ungefär samma gamla råd: Klipp topparna var åttonde vecka och använd mycket inpackningar. Detta fungerar bra för vissa men för andra fungerar det tyvärr inte så bra. Ett annat tips som brukar nämnas är att man inte ska färga håret och framför allt inte bleka det eftersom det gör håret nött och slitet. Det är sant med ett undantag:

Ett lite galet tips på hur man får starkare och längre hår som långt ifrån alla kommer att vilja pröva är nämligen att färga det svart. Många svarta permanenta hårfärgningar, t.ex. Schwarzkopf, lägger sig lite som en skyddande hinna runt hårstrået och gör det starkare och mindre benäget att klyva sig. Men det gäller, såvitt jag vet, bara den svarta hårfärgen.

En vårdande inpackning skadar aldrig att prova.

Att klippa topparna väldigt ofta kommer att göra att håret alltid ser fräscht, jämnt och välklippt ut men det kommer knappast att göra det längre. Strunta i vad experterna eller dina kompisar säger utan försök hitta en bra balans mellan hur ofta du vill klippa dig och hur långt hår du vill ha. Ser håret för slitet ut, klipp bort det slitna som du inte trivs med. Har du ofta frisyrer med lockigt hår kommer det inte att synas lika mycket om håret är ojämnt. Men tänk på att permanent, locktång, spolar och flätor sliter en del på håret och att lockigt hår naturligtvis automatiskt blir kortare. Det kan vara smart att använda värmeskyddande produkter om du använder locktång eller värmespolar.

Tvätta inte håret varje dag utan kanske var tredje dag i stället. Att tvätta håret gör det torrare och det slits lättare både under själva tvätten och efteråt. Borsta aldrig vått hår. Föning och styling sliter också på håret.

Eller prova en produkt som reparerar skadade hårtoppar.

Obs! Dessa tips kanske inte hjälper just dig. Det är viktigt att lära känna sig själv och man får experimentera en del för att se vad som fungerar.