Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Hempermanent
Jag har använt hempermanent i två decennier och tycker att det fungerar alldeles utmärkt. Jag vet att många frisörer dömer ut detta och inte tycker att man ska permanenta sig själv hemma, men följer man bara instruktionerna som medföljer förpackningen och får hjälp av någon så ska det inte vara några problem. Det är dock viktigt att håret är i ganska gott skick, det är ingen god idé att permanenta ett redan sönderfärgat, blekt eller frissigt hår. Jag ska vara ärlig, permanent är inte det snällaste man kan göra mot håret.

Dock måste jag säga att den hempermanent som kallas för skumpermanent, som bildar ett skum runt hela huvudet i stället för att dränkas in i spolarna som med klassisk permanent, är mycket skonsammare. Den gav inte alls den där stålullsliknande känslan som det finns risk för att klassisk permanent ger, utan håret blev mjukt och känslan naturlig.

Det här är den produkt jag brukar använda.

Länken går till den intensiva varianten för svårpermanentat hår. Den finns också en standardvariant av hempermanent för den som inte har svårpermanentat hår. Med ”svår” menar de om man har tungt, tjockt hår eller hår som lever sitt eget liv och vägrar lyda order och som inte brukar forma sig så lätt. Men den butiken har även andra sorter för normalt hår.

Tillsammans med hempermanenten köper man sedan ett kit av spolar. Jag brukar även där använda spolar från Poly. Hos Poly har de olika tjocklekarna på spolar olika färger. Grönt är de tjockaste, sedan finns gula, blå och röda. Köp minst två storlekar och köp hellre för många än för få.