Lockigt hår Permanenta håret hemma Permanenta håret - tips Permanentat hår
Permanenta håret stora lockar Permanenta håret vågigt Permanenta långt hår
Rakpermanenta sig Hempermanent Frisyrer lockigt hår
Papiljotter och spolar Värmespolar Ploppa håret
Få långt hår
Fina frisyrer för lockigt hår
Det finns många spännande frisyrer man kan göra med lockigt hår. På den här sidan går vi igenom hur man får olika sorters lockar t.ex. hur man permanentar håret vågigt eller hur man permanentar håret och får stora lockar. Bäst håller sig frisyren om man permanentat håret men dessa går såklart bra att göra ändå.

Men hur sätter man sedan upp håret till någon snygg frisyr och vad ska man använda för redskap?

Här kan du hitta redskap för att få lockigt hår.


Slarvig lockig frisyr

Den här frisyren som Jessica Simpson har på bilden är ganska klassisk.

Lockig frisyr

Gör så här:

Använd en locktång och håll den lodrätt när du lockar håret. Det är på så vis du får de spiralformade lockarna. Locka ganska lite hår åt gången. Har du mycket hår kommer det här att ta lång tid så var ute i god tid.

När du är klar med lockandet, ta då en hårslinga vid varje tinning, dra bakåt och fäst med hårband eller hårspänne. Låt den hänga ner där bak som en lös svans. På så vis får du en lite slarvig men ändå romantisk look. Fixera med hårspray.


Lockig 40-talsfrisyr

Denna läckra frisyr som Veronica Lake gjorde så populär på 40-talet är tämligen enkel att fixa själv. Karakteristiskt för den är att lockarna börjar ganska långt ner på huvudet, ungefär vid ögonen.

Frisyr lockigt hår

Gör så här:

Dela upp håret med en bena. Bestäm själv om du vill ha den i mitten eller på sidan av huvudet som Veronica Lake. Använd ganska stora hårspolar (då ska håret vara blött) eller en locktång men låt dem inte gå högre än någonstans mellan ögat och hakan (beroende på vad du föredrar). Du kan låta en lock längst fram börja lite högre upp (se bilden). Borsta lite försiktigt på lockarna så att de blir mjuka och en aning tilltufsade. Fixera med hårspray.

Slutligen ska det sägas att det kan vara ganska svårt att få till en bra frisyr för lockigt hår om man har runt ansikte. Lite diskreta vågor är kanske då i stället att föredra.


Vill ni ha tips på fler frisyrer? Gå då till Frilla.se där du kan få massor av bra tips!